Bækkenbundstræning

Træn din bækkenbund, så du kan holde på gas og vand! Der er mange og vigtige grunde til at styrke din bækkenbundsmuskel.
Der er ingen aldersgrænse for, hvornår bækkenbundstræning har effekt. Det eneste, der kræves, er, at man kan følge en instruktion, huske en information, og at man er villig til at ændre adfærd.
Mellem 60 og 70 % har effekt af bækkenbundstræning.

Det vil også være muligt, at få individuel undersøgelse og træning af bækkenbundsmusklen.

Den manglende effekt af bækkenbundstræning skyldes oftest, at musklerne eller nerverne til bækkenbunden er blevet ødelagt af fødsler og/eller forstoppelser. Store operationer eller strålebehandling i underlivet kan også ødelægge nerveforsyningen, så det er umuligt at optræne bækkenbunden. Mænd kan have gavn af bækkenbundstræning ved alle former for inkontinens. Nyere forskning har også vist en betydelig effekt på potensproblemer. 40 % får helt normal erektion efter 12 ugers træning med specielle bækkenbundsøvelser.

Oplever du nogle af disse gener:

Har du svært ved at holde tæt ved fysisk anstrengelse som f.eks. hoste, nys, løft, grine, dans eller sport (såkaldt stress-inkontinens)?
Har du svært ved at nå på toilettet, når du får tissetrang (trang-inkontinens)?
Oplever du en blanding af ovenstående (blandings-inkontinens)?
Er du usikker på, om du kniber rigtigt. – f.eks efter fødsel?
Har du smerter ved samleje eller tyngdefornemmelse i underlivet under fysisk aktivitet?

Så kan bækkenbundstræning hjælpe dig til:

Mindske eller fjerne ufrivillig urinlækage (urininkontinens, både stress-, urge-, blandings- og latterinkontinens).

Mindske eller fjerne ufrivillig urinlækage (urininkontinens, både stress-, urge-, blandings- og latterinkontinens).
Mindske eller fjerne afføringsinkontinens og inkontinens for luft.
Mindske gener ved nedsynkning af underlivsorganerne.
Forebygge inkontinens i forbindelse med en fødsel.
Forebygge inkontinens og nedsynkning efter underlivsoperationer.
Bedre tarmsystem
Mindsker risikoen for hæmorider og forstoppelse
Bedre sexliv.
Når du får en orgasme, er det i virkeligheden din bækkenbundsmuskulatur, der trækker sig sammen, og når du er ophidset, spænder du i den muskel, der er med til at opbygge din seksuelle lyst

Når du har sex, spænder og slapper du hele tiden af, så hvis du har en stærk muskulatur, vil du være i stand til at mærke mere. Omvendt vil du også mærke mindre, hvis muskulaturen er slap. Med en god kontakt til dit underliv kan du altså få meget mere nydelse ud af sex.

Mange tror, at et par måneders træning er nok, men det er faktisk noget, vi bør gøre dagligt resten af livet. Og der er heller ingen grund til at vente med træningen, til du bliver gravid. Der er nemlig rigtig mange fordele, som følger med et stærkt underliv og desværre også mange ulemper ved et slapt bækkenbund. Hvis du går rundt med en slap bækkenbund, medfører det, at hele din bug hænger lidt nedad, og det giver et uhensigtsmæssigt pres på andre organer, som eksempelvis tarmene. Det mest hyppige problem der kommer som følge af en slap bækkenbund er inkontinens, hvilket mange kvinder især slås med, efter de har født.